Tilmeld nyhedsmail

* indicates required

Socialt ansvar skal være en god forretning

Siden 2007 har Huset Venture Nordjylland i Nørresundby arbejdet for at skabe arbejdspladser til udsatte i lokalområdet. Nu er der ekspertbistand på vej til den socialt ansvarlige virksomhed.

Britta Thomsen har i størstedelen af sit arbejdsliv arbejdet på fabrik, hvilket har resulteret i varige skader i skulder og knæ. Det betyder, at Britta i dag ikke kan passe et fuldtidsarbejde. Selv vurderer hun, at hun ville være på førtidspension, hvis det ikke var for Huset Venture Nordjylland, hvor hun i dag er ansat i fleksjob som receptionist og sekretær.

Der er efterhånden mange som Britta, der har fået en chance til hos virksomheden i Nørresundby. Det bliver nu belønnet. Som én af kun 5 virksomheder fra hele landet, er Huset Venture Nordjylland udvalgt til Det Sociale Vækstprogram, hvor socialt ansvarlige virksomheder får en vitaminindsprøjtning. Huset Venture Nordjylland får tilknyttet en dedikeret forretningsudvikler med mange års erfaring fra det danske erhvervsliv, der skal hjælpe virksomheden til at vokse, så der kan blive skabt endnu flere jobs til udsatte mennesker i det nordjyske.

Udvælgelse skaber glæde
Naturligt nok var der stor glæde hos Huset Venture Nordjylland, da budskabet om udvælgelsen blev kendt.
”Vi er både meget glade for og stolte af at være udvalgt til vækstprogrammet. Det er stor anerkendelse af vores virksomhed, og det vi kan. Vi regner med at få rigtig meget ud af den professionelle bistand, som vi vil få af forretningsudviklerne” fortæller en smilende Inger Steen Møller, direktør for Huset Venture Nordjylland. Der vil især være fokus på at udvikle et bestående samarbejde med IKEA Aalborg. Målet er, at Huset Venture Nordjylland skal løse flere serviceopgaver for den svenske møbelkoncern, så mennesker med nedsat arbejdsevne blandt andet skal sætte returvarer på hylder og arbejde i køkkenet i IKEA i City Syd.

Valgt på potentialet
Når valget falder på Huset Venture Nordjylland, så er det fordi virksomheden både har et forretningsmæssigt potentiale og mulighed for at skabe arbejdspladser til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Det fortæller Ulrik Haumann. Han har som direktør for Det Sociale Vækstprogram stået for at vælge mellem de virksomheder, der har søgt om deltagelse.

”Vi har fulgt Huset Venture Nordjylland længe og besøgt virksomheden flere gange, så vi kender efterhånden Inger og de andre ret godt. Det er en virksomhed, som tager et socialt ansvar langt ud over det sædvanlige, og som har gjort en stor forskel for en masse mennesker. Det vil vi gerne styrke ved at udvikle virksomhedens forretning, så den kommer til at kunne hvile i sig selv”, siger Ulrik Haumann.

Skal være økonomisk uafhængig
Den ambition bakkes op af Inger Steen Møller. For hende er deltagelsen i Det Sociale Vækstprogram netop et vigtigt skridt mod målet om, på længere sigt at blive en bæredygtig forretning.
”I dag finansieres vi delvist af midler fra satspuljen. Vi går nu 100% ind i at styrke vores forretning, så vi kan blive uafhængige af offentlige midler. Det Sociale Vækstprogram giver os en unik mulighed for at få rådgivning gennem en proces, hvor der skal træffes en del svære valg” siger Inger Steen Møller.

Det er ikke første gang, at Aalborg er repræsenteret i programmet. Virksomheden Kaffe Fair blev udvalgt til programmet i 2013, og det lykkedes dengang virksomheden at få reduceret omkostningerne med 500.000 kr. på bare fire måneder. I februar 2015 åbner Kaffe Fair sin tredje afdeling. Det er dén flotte udvikling, som man nu håber, at kunne spejle sig i hos Huset Venture Nordjylland.

For mere information kontakt:
Inger Steen Møller, direktør for Huset Venture Nordjylland på 23 41 65 32 Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Ulrik Haumann, direktør for Det Sociale Vækstprogram på 24 27 91 10 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Ulrik